Un Helvasi

Malzemeler:

1 Su bardagı su,
1 Su bardagi toz şeker.
1 Su cay bardagi sivi yag.
1 Yemek kasigi tereyagi
1 Bardak ceviz



Hazırlanışı:

Önce bir bardak şekerimizi bir su bardagi suyla iyice eriticeğiz.
Tenceremize sivi yagimizi tereyagimizi eriticeğiz, Unuda ilave edip, Unumuzu yakmadan devamli kariştirarak rengi dönene kadar karistiricagiz, rengi döndükten sonra bir bardak cevizi içine ilave ediceğiz cevizi en son ilave edelim ki cevizimiz yanmasin bir bardak suyla bir bardak şekerimizi soguk suda iyice erittikten sonra tenceremize azar azar döküceğiz ve iyice suyu cekene kadar karıstırarak pişirmeye devam ediceğiz, pistikten sonra yemek kasigiyla şekillendiricegiz arzuya göre malzemeleri fazlalaştirarakta Yapılabilir. Afiyet Olsun

Tarif İçin GÜNAY CAN'a Teşekkür Ederiz.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Pratik Anne Yemekleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri