Arnavut Ciğeri

Malzemeler:


  • 3 Tane kuru sogan,
  • 1 Bardak sivi yag,
  • 1 Tane kuzu cigeri,
  • 1 Çay kaşiki toz ırmızı biber
  • Yarim su bardagi un
  • 4 Tane patates
  • 1 Çay kaşigi kekik
  • 1 Tatli kasiğı tuz
  • 1 Çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı:


4 Patetesimizi küp küp dograyıp kizartiriz servis tabagimiza aliriz.
Ciğerin zarini kasaba aldirilir kusbasi cigeri yikariz. Cigerleri süzgece koyarup suyu akana kadar bekletiriz kagit pecete icinde iyice kurutur, Kuru soganlari halka halka dilimleyip ciğerin içine ilave edilir. 1 bardak sıvı yagı 1 tatli kaşigi pul biber ilave edilir. Bunu bir tencerenin içine yapip 2 saat bekletilir. Halka hakla dogranmiş soganlar içinden aliriz yarim su bardak una bir cay kaşigi kaşik karbonati bir cay kasigi toz kırmızı biberide serpip kariştirin suyu akan cigerlerimizi bu unlu karişima ilave edilip iyice bulanir fazla unu gitmesi için elege alinip cigerlerin fazla unu alinir. Kizdirilmiş yagda cigerlerimizi tek tek tenceremize konup fazlada sıkıştırmadan cigerleri yumuşak olmasi içnde fazla kurutmadan kızartilir servis tabagina alinir kuru sogani halka halka dograr sumaklariz. Sogan salatasi süper gider cigerin Yanına.  Afiyet olsun

Tarif İçin GÜNAY CAN'a Teşekkür Ederiz.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Pratik Anne Yemekleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri