- 4 Adet Yufka
- 1 Su bardağı beyaz peynir yada lor peyniri
- 5 Yemek kaşığı yoğurt
- Yarım Demet Maydonoz
- 1 Su bardağı Süt
- 2 Tane Yumurta (Üzerine sürmek için)
Hazırlanışı:
Lor peynirini yada Beyaz peyniri hangisini tercih ediyorsanız, İnce kıyılmış maydonuzu, Sütü, Yoğurdu , Sıvı Yağı ve tuzu karıştırıp içinin harcını hazırlıyorsunuz. 1 tane yufkayı tezgaha iyice açıp üzerine hazırladığınız eşit miktarlada harçtan koyuyorsunuz Yufkanın bir yarsının kenarından yavaşça pile yaparak ortasına kadar katlıyorsunuz ve yufkanın ortasına geldiğimizde bırakalım ve diğer yarısını da aynı şekilde pile yaparak katlayın burda pileden kasıt yığarak katlamak. Tepsinin boyuna göre yufkayı ortadan ikiye kesin daha sonra yağladığınız yada yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye diğer yufkalarada aynısını yapıp yerleştirin yumurtayı çırpıp bu yufkaların üzerine sürün önceden 180 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder