Karnıyarık

Karnıyarık


MALZEMELERİ:
 
 5-6 tane patlıcan
 250 gram kıyma
 
Tuz, pul biberi ve karabiber 
 1 tane domates
 3 tane çarliston biber
 1 yemek kaşığı Salça

YAPILIŞI
 
Patlıcanları yıkadıktan sonra şerit şeklinde kabuklarını soyun. Soyduğunuz patlicanlar yarım saat tuzlu suda beklerken sizde tavada kıymalı iç malzemesini hazırlayın
Tavaya sıvı yağı koyduktan sonra küp şeklinde doğranmış soğanları ilave edin yağ ve soğanı iyice kavurup içine tuz, 
pul biber vekarabiberi  ilave edin. Patlıcanları sudan çıkartıp kağıt havlu ile iyice kurulayın ,kuruladığınız bu patlicanları bıcak ucuyla kesikler atın ve patlıcanları elinizle yağlayın. Fırın tepsisine yağlanan patlıcanları dizin ve  fırında 200 derecede pişirin. Patlıcanlar yumuşayıp bişecekler Piştikten sonra fırından çıkarıp bu patlıcanların ortasını derince kesip yanlara doğru ayırın ve patlıcanların içini çatal yardımıyla ezin önceden  hazırladığınız kıymalı malzemeyle  doldurduktan sonra domatesleri dilimleyip biberleride şerit halinde kesip üzerine koyun Daha sonra bir kasede salçayı sıcak suyla eritip salçalı su hazırlayıp patlıcanların üzerlerine gezdirin.Tekraar fırına kopup 30- 35 dakika kadar pişirin ve Servis edin Afiyet olsun.

 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Pratik Anne Yemekleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri