- 1 kg havuç 1 su bardağı ceviz
- Yarım paket pötibör bisküvi
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Havuçları soyup rendeledikten sonra teflon bir tencereye
alıyoruz. Üzerine margarin margarin ve şekerini atıp kavurmaya başlıyoruz.
Havuçlar kendini çekip iyice yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Sonra ocağı
söndürüp üzerine pötibör bisküviyi ufalalıyoruz, ama bisküvinin iyice
ufalandığından emin olun. İçinde büyük parçaların kalmaması lazım. Ufalanmış
bisküviyle havucumuzu iyice karıştırdıktan sonra biraz soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyunca da elimizi sıvı yağda biraz ıslatıp havuçları ceviz büyüklüğünde
yuvarlayıp hindistan cevizine buluyoruz. Buzdolabında beklettikten sonra servise
hazır oluyor. Hatta pişirilmesinin ertesi gününde daha da lezzetli olduğunu
söyleyebilirim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder