Havuçlu Toplar

Malzemeler:
  • 1 kg havuç 1 su bardağı ceviz
  • Yarım paket pötibör bisküvi
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Havuçları soyup rendeledikten sonra teflon bir tencereye alıyoruz. Üzerine margarin margarin ve şekerini atıp kavurmaya başlıyoruz. Havuçlar kendini çekip iyice yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Sonra ocağı söndürüp üzerine pötibör bisküviyi ufalalıyoruz, ama bisküvinin iyice ufalandığından emin olun. İçinde büyük parçaların kalmaması lazım. Ufalanmış bisküviyle havucumuzu iyice karıştırdıktan sonra biraz soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca da elimizi sıvı yağda biraz ıslatıp havuçları ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp hindistan cevizine buluyoruz. Buzdolabında beklettikten sonra servise hazır oluyor. Hatta pişirilmesinin ertesi gününde daha da lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Afiyet olsun.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Pratik Anne Yemekleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri