- 3
adet yumurta
- 1
bardak şeker
- 1
bardak süt
- 1
bardak sıvı yağ
- 1,5
bardak un
- 2
kaşık kakao
- 1
paket kabartma tozu
Kreması için:
- 1
paket cremole sade
- 2
paket krem şanti sade
- 500
gr süt
Hazırlanışı:
Kekin malzemelerini çırpıp büyük fırın tepsisinde pişiriyoruz.
Biraz soğumasını bekleyip çay bardağı ile kesiyoruz. Kestiğimiz parçalar
dışında kalanları rondoda çekip toz haline getiriyoruz. Bir yanda 500 gr süt
ile cremoleyi çırpıyoruz. Krem şantileri de ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Hazırladığımız bu kremadan 1 kaşık kadar kesilen yuvarlak kek parçalarının
üzerine koyuyoruz. Toz haline getirdiğimiz kek ile bu kremanın üzerini
kaplıyoruz ve elimizle yuvarlıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder