İçli Köfte

MALZEMELER
  • Az yağlı kıyma
  • İnce bulgur
  • 1 adet yumurta
  • İrmik
  • Kuru soğan
  • Baharat
  • Tuz
  • Nane
  • Tereyağ


YAPILIŞI
İç harcı için az yağlı etimiz bir tava içerisine alınır. Üzerine ince kıyılmış soğanlarımız da ilave edilerek alazlanmaya bırakılır. Ekstra yağ ilave edilmez! Baharatları ve tuzu zevkimize göre ilave edilerek soğumaya bırakılır. İnce bulgur derince bir kap içerisinde alınarak üzerine kaynamış su ilave edilerek bulgurun yumuşaması sağlanır. Su, bulguru iyice ıslatacak şekilde ve miktarda kullanılmalıdır. Ilıdıktan sonra içerisine bir tane yumurta, bir avuç irmik, ufak bir rendelenmiş soğan, tuz ve biraz nane ilave edilerek kıvam alana kadar yoğurulur. Sonrasında cevizden büyük kopardığımız parçaların içleri oyulur ve soğumuş iç harcından ilave edilerek kapatılır ve yuvarlanır. Ocağa aldığımız tencere içerisinde kaynamış su içine biraz tuz ilave edildikten sonra köfteler atılır. Köfteler suyun üzerine çıkmaya başladığında pişmiş demek olduğundan servis tabağına alınır. Üzerine hafif kızartılmış tereyağı ilave edilerek servis edilir…
                                    Afiyet olsun (:

Yazan: Ayşe Yılmaz
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Pratik Anne Yemekleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri