- Yarım kilo bamya
- 250 gram kuşbaşı et
- 2 adet domates
- 3 adet soğan
- 3 yemek kaşığı margarin
- Limon
- Tuz
Yapılışı:
Önce bamyalar Teflon tavada biraz kavrulur soğuyunca bamyalarin saplarini temizlemek için süzgece konulur elimizle iyice bamyalar temizlenir daha sonra Bamyalar bol suda yıkanır. Tepeleri koni gibi bıçakla kesilerek çıkarılır. Üzerine limon suyu sıkılarak bırakılır. Etler yıkanır. Tencerede iki su bardağı su konularak pişirilir. Suyunu çeken etlere rendelenmiş soğanlar ve yağ ilave edilerek kavrulur. Salça konur. 2.5 su bardağı su konur, kaynayınca bamyalar atılır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. İnmesine yakın tuz ilave edilir.
Sonra servis ediler
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder