Etli Bamya

Malzemeleri:


  • Yarım kilo bamya
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 adet domates
  • 3 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • Limon
  • Tuz


Yapılışı:

Önce bamyalar Teflon tavada biraz kavrulur soğuyunca bamyalarin saplarini temizlemek için süzgece konulur elimizle iyice bamyalar temizlenir daha sonra Bamyalar bol suda yıkanır. Tepeleri koni gibi bıçakla kesilerek çıkarılır. Üzerine limon suyu sıkılarak bırakılır. Etler yıkanır. Tencerede iki su bardağı su konularak pişirilir. Suyunu çeken etlere rendelenmiş soğanlar ve yağ ilave edilerek kavrulur. Salça konur. 2.5 su bardağı su konur, kaynayınca bamyalar atılır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. İnmesine yakın tuz ilave edilir.
Sonra servis ediler 
Afiyet olsun


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Pratik Anne Yemekleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri