- 2 Su bardağı pirinç
- 4-5 tane sivri biber tercihe göre acı olabilir
- 4 tane orta boy domates
- 2 Çorba Kaşığı katı yağ yada Kuyruk yağı
- Orta boy soğan (2 adet)
- 2-3 Baş sarımsak
- 600 g Kuş başı kuzu eti yada Dana eti.
- 2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
- Tuz
- Karabiber
- 2 çay kaşığı Tatlı toz kırmızıbiber
- 4 Su bardağı su

Yapılışı
Pirinci ılık ve tuzlu suya koyun ve 10-15 dk bekleyin pirincin nişastası gidip suyu berraklaşıncaya kadar yıkayın ve süzgece koyun domatesleri rendeleyin. Soğanı Biberi ve Sarımsağı ince ince doğrayın Yağı tavada eritin soğanları ilave edin soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Biberleri, Sarımsağı Rendelediğiniz Domatesi ve salçayı ekleyip karıştırın Sonra etleri katın ve 5 dk kadar tenceredeki malzemeyle sote edin. Daha önce yıkadığınız pirinci katın tuzunu biberni ve suyunu ekleyin su kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağını kapatıp 15-20 dk dakika pişirin pirincin piştiğinden emin olduktan sonra altını kapatıp 10-15 dk kadar kapağını açıp dinlendirin Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder